Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Άντε,μήπως μειωθεί και λίγο η ανεργία ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Fotis Alexakos

Πρωτοβουλίες του Δήμου για την στήριξη και ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της “Ζυθοποιία Θεσσαλίας” της Καρδιτσιώτικης ζυθοποιίας που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες τη λειτουργία της παράγοντας την μπύρα “Στίλβη”
Ένας από τους στόχους μας είναι η ανάδειξη και η προβολή του υγιούς επιχειρηματικού δυναμικού της περιοχής μας, τόσο για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει, όσο και γιατί στηρίζει την απασχόληση με θέσεις εργασίας που μπορούν να αυξηθούν μέσω της ενθάρρυνσης της «τοπικής καταναλωτικής συνείδησης».
Στα πλαίσια αυτά επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της “Ζυθοποιίας Θεσσαλίας”, της Καρδιτσιώτικης μικροζυθοποιίας, όπου παράγεται η μπύρα “Στίλβη”, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κων. Ψημμένο, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας, -όπου εδρεύει η επιχείρηση- κ. Αλ. Αντωνόπουλο.
Η “Ζυθοποιία Θεσσαλίας” είναι μια νεοϊδρυθείσα μονάδα παραγωγής χειροποίητης φρέσκιας μπύρας, μια προσπάθεια νέων συμπολιτών με γνώση και διάθεση να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό προϊόν. Τα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα της ζυθοποιίας είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα. Το νερό –βασική «πρώτη ύλη» μπύρας- είναι από τα καλύτερα της χώρας μας, όσον αφορά τη σύστασή του, τη σκληρότητά του και όλα τα συνολικά χαρακτηριστικά του. Οι βύνες που χρησιμοποιούνται επιλέγονται από τις καλύτερες της Ελλάδος και ο συνδυασμός λυκίσκων μαζί με ...το μεράκι των υπευθύνων της ζυθοποιίας για την μπύρα, δημιουργούν μια εξαιρετική γεύση είτε πρόκειται για την δροσιστική Στίλβη lager, είτε για την αρωματική Στίλβη weiss, είτε για την γεμάτη γεύση μαύρη Στίλβη.
Οι μπύρες Στίλβη ήδη διατίθενται σε κάβες, εστιατόρια, και καφετέριες-μπαρ της περιοχής της Καρδίτσας, ενώ σταδιακά θα διατίθεται και από μικρά παντοπωλεία. Συγχαρήκαμε τους υπεύθυνους της επιχείρησης για το εγχείρημά τους, ευχόμενοι οι μπύρες τους να κερδίσουν σύντομα την προτίμηση των καταναλωτών τόσο εντός, όσο και εκτός Καρδίτσας.
Η ανάπτυξη μιας τοπικής επιχείρησης, έχει πάντα θετικό αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία και η συγκεκριμένη δραστηριότητα μάλιστα θα μπορούσε να στηρίξει και τον αγροτικό τομέα μέσω της καλλιέργειας και της παραγωγής όλων των πρώτων υλών σε τοπικό επίπεδο.
Καλούμε και το καταναλωτικό κοινό της περιοχής μας να γνωρίσει, να εμπιστευτεί και να προτιμά τις τοπικές επιχειρήσεις που εκτός των άλλων προσφέρουν πολύτιμες θέσεις εργασίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου